Rabu, 16 Mei 2012

Cinta palsu Syiah terhadap Sayyidah Fatimah al-Zahra' dan Ahlul Bayt

Kelmarin 14 Mei 2012 bersamaan 22 Jamadil Akhir 1433, puak Syiah jadian di Hauzah al-Ridha telah mengadakan sambutan Hari Wiladah (kelahiran) Sayyidah Fatimah al-Zahra' radhiyallahu 'anha (kalau Syiah 'alayhassalam). Penulis agak terkilan apabila tiada sebarang tindakan tegas dikenakan oleh Jabatan Agama Islam Selangor ke atas Syiah yang sengaja mencabar pihak berkuasa agama. Bagi penulis, menaikkan sepanduk dan mengedarkan kad-kad jemputan kenduri sempena Hari Wiladah Fatimah sudah cukup sebagai bukti penyebaran Syiah secara terang-terangan.

Doa yg dibaca Syiah pada hari Wiladah Fatimah, "Laknat Allah ke atas pembunuh Fatimah az-Zahra'".Tanya Syiah siapa bunuh Fatimah?
Kita perlu jelas dan sedar bahawa sambutan Wiladah Fatimah bukanlah amalan penganut Ahli Sunnah Wal-Jamaah. Malah Syiah mempunyai iktikad yang berjauh berbeza dengan Ahli Sunnah dalam meletakkan kedudukan Ahlul Bayt. Bahkan Syiah HANYA menghadkan sambutan hari kelahiran ke atas satu-satunya anak perempuan Nabi SAW iaitu Sayyidah Fatimah. Ini sebenarnya satu kebiadaban terhadap Sayyidina Rasulullah SAW dan kedangkalan aqidah mereka terhadap Ahlul Bayt.

Kalau benarlah cinta Syiah itu tulus umumnya terhadap Ahlul Bayt dan khasnya terhadap Sayyidah Fatimah al-Zahra', di samping ingin mengajak Ahli Sunnah sama-sama menyambutnya, maka saya ingin bertanyakan kepada pengikut Syiah jadian dua soalan berikut:-

Mengapakah dikhususkan sambutan hari kelahiran Sayyidah Fatimah al-Zahra' semata-mata, mengapa tidak disambut hari kelahiran Sayyidah Zainab, Sayyidah Ummu Kalthum dan Sayyidah Ruqayyah radhiyallahu'anhum yang juga merupakan anak-anak perempuan Nabi SAW yang dikasihi Baginda. Adakah mereka itu bukan anak-anak Baginda SAW?
Ini fatwa Syiah yg menegaskan anak perempuan Nabi SAW hanya Fatimah r.a.h.  Zainab, Ruqayyah dan Umm Kalthum bukan anak Nabi SAW?
Mengapa ketika menyambut Wiladah Fatimah, pengikut Syiah membaca doa Ziarah Fatimah yang terkandung di dalamnya nostalgia sejarah yang GANJIL. Soalnya di sini siapakah yang dimaksudkan oleh Syiah pembunuh Sayyidah Fatimah sehingga digelar syahidah? Siapakah yang bertanggungjawab sehingga tergugurnya kandungan Fatimah iaitu Muhsin? Siapakah yang dikatakan telah mematahkan rusuk Fatimah? Siapakah yang dikatakan telah merempuh masuk  rumah Fatimah? Siapakah yg telah merampas tanah warisan Fatimah? Siapakah golongan yang diperintah oleh Syiah supaya dilaknat dalam doa tersebut?
Syiah disuruh membaca doa ziarah dgn melaknat golongan yg dianggap musuh Sayyidah Fatimah, siapakah musuh itu? Baca sebelah kiri doa ini (bagi yg faham  Arab).
Penulis berharap puak Syiah jadian dan ketuanya Kamilzuhairi menjawab persoalan-persoalan di atas sebelum nak berbincang soal PERPADUAN ANTARA SYIAH DAN SUNNI. Sunni tahu dan amat tahu, bagaimana dendam kesumat yang membara dan tidak pernah padam sentiasa di bakar terhadap umat sunni menerusi hari-hari perayaan Syiah seperti ini. Syiah jangan buat tak tahu bahawa Sayyidina Abu Bakar al-Siddiq dan Sayyidina Umar al-Khattab adalah dua orang sahabat Rasulullah SAW, khalifah Islam yg pertama dan kedua. Mempertikaikan mereka bermakna anda cuba bermain dengan MARUAH dan DARAH umat sunni!

Read more >>